دستگیره در, دستگیره کابینت

فرایندآبکاری PVD

فرایندآبکاری PVD

آبکاری  PVD چیست؟

آبکاری تحت خلا یا همان آبکاری PVD  فرآیندی است که در آن بخار حاصل از فلز تیتانیوم را در شرایطی خاص بر روی فلزات دیگر قرار میدهند و فلز را با آن کاور میکنند. بخار حاصل از فلز تیتانیوم طی فرآیند های پیچیده و در شرایط خاص و آزمایشگاهی بر روی فلز زیرین قرار میگیرد و در کنار این شرایط خاص تغییرات مولکولی نیز بر روی بخار تیتانیوم اتفاق می افتد سپس بر روی فلز مورد نظر می نشیند. این روش از آبکاری بیشتر برای کاور کردن شیرآلات بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.

در آبکاری  PVD شیرالات و فلزاتی که میخواهند کاور شوند در محفظه خلا قرار میگیرند اما قبل از ورود به این محفظه به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرند. در بررسی های انجام شده قبل از ورود به محفظه خلا اثر انگشت روی آن ها، گریس، روغن و ترکیبات دیگری که بر روی سطح آن ها قرار دارد پاک میشود. اما این پایان کار نیست و بعد از ورود قطعات به محفظه و پس از اینکه اندکی خلا ایجاد شد، فلزاتی که مورد پاکسازی قرار گرفته بودند دوباره و این بار توسط گاز های یونیزه و همراه با تغییرات مولکولی دوباره تمیز میشوند.

آبکاری PVD چیست؟

با ایجاد و تشکیل کمان های الکتریکی و در طی فرآیند تصعید فلز تیتانیوم را به بخار آن تبدیل می کنند. فرایند تصعید به فرایندی گفته میشود که در آن یک ماده ی جامد مستقیما به بخار تبدیل شود. بخار های حاصل شده از تصعید تیتانیوم به سرعت یونیزه میشوند و بار مثبت پیدا میکنند. اگر فرایند یونیزه شدن بخار تیتانیوم اتفاق نیفتد آبکاری PVD امکان پذیر نیست زیرا پایه و اساس این آبکاری همین خاصیت یونیزه شده مولکول ها و جذب بار هام نا هم نام آن ها است.

در ادامه و پس از یونیزه شدن بخار تیتانیوم و پیدا کردن بار مثبت این بخار با سرعت به سمت قطعه ی فلزی موجود در محفظه که دارای بار منفی است حرکت میکند و با جذب بار های ناهمنام مثبت و منفی، بخار تیتانیوم بر رو سطح فلزات قرار میگیرد. این لایه ایجاد شده بر روی قطعات فلزی در طی آبکاری PVD  بسیار زیبا، بادوام و درخشان است که سبب زیبا سازی و افزایش طول عمر وسایلی نظیر شیرآلات بهداشتی می شود.

ویژگی های فلز تیتانیوم در آبکاری PVD

تیتانیوم فلزی بسیار سخت که گفته می شود سختی و مقاومت آن سه برابر فولاد است. این فلز امروزه در صنایع بسیار زیادی کاربرد دارد و به یکی از فلزات اصلی در بسیاری از صنایع تبدیل شده است. تیتانیوم در شرایط محیطی خاص وقتی در مقابل حرارت و فشار قرار بگیرد، رنگ عوض میکند و تولید رنگ های بسیار خاص و زیبایی نظیر طلایی، رزگلد، مسی، دودی و... میکند. این ویژگی فلز تیتانیوم سبب شده است که قطعات آبکاری شده توسط این فلز دارای رنگ های مختلف و گوناگونی باشند.

مزیت های آبکاری PVD

لایه ایجاد شده از فلز تیتانیوم بر روی دیگر قطعات در طی فرآیند آبکاری PVD  حدود 0.25 تا 0.5 میکرون است که دارای ویژگی ها و مزایا بسیار زیادی می باشد.

این لایه مقاومت بسیار بالا و قابل توجهی در برابر خط و خش دارد و به راحتی دچار اینگونه آسیب های فیزیکی نمی شود. این ایجاد شده طی فرآیند آبکاری PVD  جذب بسیار مناسبی از اشعه UV دارد همچنین مقاومت این لایه در برابر باکتری ها و میکروب ها بسیار بالا است و به عبارت دیگر خاصیت آنتی باکتریال دارد. این لایه در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید مقاوم است.

آسیب نرساندن به محیط زیست و دوستدار محیط زیست بودن آخرین نکته ای است که درباره آبکاری PVD  مطرح است و یک نکته ی بسیار مهم و مزیت بسیار قابل توجه نیز می باشد. آبکاری PVD  نسبت به روش های دیگر مثل آبکاری سنتی کروم و نیکل آلاینده تولید می کند و به محیط زیست آسیب نمی زند و هیچگونه آلاینده ی محیطی که سبب آسیب به طبیعت و محیط زیست شود تولید نمیکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *